pátek 1. června 2012

Krása v červeném - Vlčí mák II



                                                  Beauty in Red -  Poppy II
                                                    watercolor with pastel



Studii dnešního obrázku Vlčího máku už jste na mých stránkách mohli vidět. Tentokrát jsem studii převedla do obrázku malého formátu 20x30. Není na něm mnoho změn oproti studii, jen studie byla kreslená pouze pastelem. Tímto obrázkem jsem začala uvádět v realitu svoji myšlenku, kterou v hlavě nosím už chvíli, a to na ucelenou kolekci svých obrázků malého formátu, které bych později ráda nabídla k prodeji na různých serverech k tomu určených. Samozřejmě všechny informace o mých záměrech si budete moci nejdřív přečíst zde na mém blogu. Zatím nevím, kdy dokončím celou sérii, protože chci, aby měla aspoň 5-10 obrázků. Trochu jsem si tím na sebe ušila bič, ale na druhou stranu  mě to i motivuje.
Musím ještě promyslet spoustu věcí, pohrát si s tím, jaký který obrázek bude mít jaký rám (říkám to rovnou rámy nakupuji v IKEA, protože jsou cenově velmi dobré a nebudou zbytečně příliš navyšovat cenu obrázků), také musím promyslet pasparty, které si pak nechám udělat na www.ram.cz – skvělé webovky na míru.... Není mým cílem prodávat velké drahé obrazy, ale zpřístupnit tvorbu lidem, kteří chtějí mít originální obrázky na zdi za solidní cenu, protože na to velké umění asi máme málokdo....
Myslím, že jsou lidé, kteří stále podceňují výzdobu svých domovů a někdy mě až zaráží, když přijdu na návštěvu a vidím stále ty stejné obrazy, které se tisknou ve velkém. Absolutně nic proti IKEA, protože tam nakupuji ráda (viz výše) a zpřístupňuje lidem design za velmi dobré ceny, ale když už vidím ten stejný obraz v x-té domácnosti, tak mi to o obyvateli řekne pouze jen to, že nakupuje v IKEA. 
Když ne obrázky, tak čím udělat domov originálním? Mnohem lepší je vyzdobit si domov třeba výtvory svých dětí. Ne každý tvoří a může si namalovat své vlastní dekorace, a proto třeba někoho potěší obrázky mé. Je moc pěkné vidět, jak třeba u mých přátel visí mé obrázky a já se můžu opět setkávat nejen s přáteli, ale i se svými obrázky a zavzpomínat si.. V mém bytě samozřejmě visí především moje malby a fotky a obrázky mých dětí, ale mám třeba i ráda retro plakáty. Těžko se udržím, když vidím povedený nástěnný kalendář s takovými plakáty. Když skončí rok, tak nejhezčí obrázky zarámuji... Anebo sbírám kalendáře stolní, obrázky z nich vystřihuji a udělám plakát s jedním tématem. Teď jsem dostala i nějaké starší obrazy od mé devadesátileté (!) tety, takže jsem začala mixovat „nové se starým“. A je hrozně zvláštní, vidět ty samé obrazy nebo starožitný nábytek na starých dobových fotkách, jak se dědily po generace...
Inu, umění by nás mělo povznášet a těšit na duchu, tak mu to dovolme :)
A protože je dnes pátek, pro většinu z nás poslední pracovní den v týdnu, rozloučím se skvělou hláškou, kterou jsem nedávno objevila, v originále anglickém :
                                     BETTER DAYS ARE COMING
                                             THEY ARE CALLED
                                      SATURDAY AND SUNDAY
                                                          :-D

A volný překlad moji milí:
DOBRÉ DNY PŘICHÁZEJÍ........
ŘÍKÁ SE JIM SOBOTA A NEDĚLE :-D

P.S. A abych nezapomněla, dnes je  prvního června DEN DĚTÍ, přeji tedy všem dětem hlavně hodné a trpělivé rodiče, krásný inspirativní domov a krásnou planetu a hlavně spoustu snů... a dnes také spousty sladkostí a hraček

2 komentáře:

  1. certainly a beautiful picture for decoration I am here in Brazil glazier and framer and I feel great difficulty in selling my work.So I'm not so much worried, generally this is a market only for those who print large quantities .... hugs and see you!

    OdpovědětVymazat
  2. Hi Marcela,
    In front of the flower, rose or poppy what can we say?
    All were creations of God and all have a meaning in life.
    Of course that in this case, the painting of the red poppy means too much for you because it is your job, your creation and you have hopes for some positive result. The motto "Ars long vita brevis" is an affirmation of a person who has feet on the ground and plenty of work ahead.
    I wish you great success in your work and especially that you can sell the product of your effort. Your poppy is so graceful!
    Receive from Brazil my wishes of a happy weekend with the family.
    With my warmest regards. Geraldo

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za návštěvu a komentáře!
Thank You for your visit and comments!